Du behöver

  • 8 stycken kokta färskpotatisar
  • 1 matsked smör
  • 8 stycken körsbärstomater
  • 6 stycken ägg
  • 1 deciliter mjölk
  • 0.5 teskedar salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 2 matskedar gräslök klippt
  • 0.5 deciliter riven ost
  • 1 styck sockerärter ask
  • rostbröd

Gör så här

1
1 Skär potatisarna i halvor. Bryn dem lätt i smör i stekpannan. Lägg i tomaterna och låt allt bli varmt.
2
2 Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar samt gräslök. Häll smeten över potatis och tomater. Rör långsamt tills omeletten börjar stanna.
3
3 Strö ost över. Servera med värmda sockerärter och rostat bröd.

Kommentar:
Rätten är som gjord för dig som har rester kvar i kylskåpet. Jag har använt potatis och tomater men du kan plussa på med fisk eller kött efter smak och tillgång.

Recept // Fler grönsakerrecept