Du behöver

  • 8 kokta färskpotatisar
  • 1 msk smör
  • 8 körsbärstomater
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk gräslök, klippt
  • 1/2 dl riven ost
  • 1 ask sockerärter
  • rostbröd

Gör så här

1
1 Skär potatisarna i halvor. Bryn dem lätt i smör i stekpannan. Lägg i tomaterna och låt allt bli varmt.
2
2 Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar samt gräslök. Häll smeten över potatis och tomater. Rör långsamt tills omeletten börjar stanna.
3
3 Strö ost över. Servera med värmda sockerärter och rostat bröd.

Kommentar:
Rätten är som gjord för dig som har rester kvar i kylskåpet. Jag har använt potatis och tomater men du kan plussa på med fisk eller kött efter smak och tillgång.

Recept // Fler grönsakerrecept