Böngryta med korvslantar

Du behöver 1 st lök stor gul 2 st sötpotatis eller 4 vanliga potatisar 3 msk olivolja 1 st hönsbuljongtärning 4.5 msk tomatpuré 3.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • 2 st sötpotatis eller 4 vanliga potatisar
  • 3 msk olivolja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 4.5 msk tomatpuré
  • 3.5 st timjan kvistar
  • 5 dl vatten
  • 2 st burkar stora vita bönor sköljda och avrunna
  • 1 msk limesaft eller citronsaft, färskpressad
  • salt
  • 1.5 msk muscovadosocker
  • maizena ev 1 tsk + 1
  • 3 st chorizokorvar skurna i slantar
  • paprikapulver gärna rökt
  • oliver till servering

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i bitar.

2
Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt potatisen och fräs cirka 3 minuter. Smula över buljongtärningen. Blanda i tomatpurén. Tillsätt timjan. Späd med vatten i 2–3 omgångar. Koka upp under omrörning och låt koka cirka 10 minuter.

3
Tillsätt bönorna. Smaka av med citrussaft, salt och socker. Sjud grytan cirka 10 minuter. Red eventuellt grytan med lite maizena utrört i vattnet.

4
Bryn korvslantarna i en torr het stekpanna och vänd dem ner i grytan. Pudra över paprikapulver och servera med oliverna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top