Du behöver
- 1/2 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1/2 dl creme fraiche
- 4 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 påse (150 g) blandad sallad
- 150 g lättkokta haricots verts
- 1 burk stora vita bönor (200 g), avrunna och sköljda
- 1 burk kronärtskockshjärtan (240 g), avrunna och sköljda
- 200 g parmaskinka (eller andra charkuterier)
- 2 msk rostade solrosfrön
Gör så här
1
Rör ihop vitlök, vinäger, creme fraiche, olivolja, salt och peppar till en dressing.
2
Lägg alla grönsaker i en bunke. Vänd ihop med hälften av dressingen och lägg upp på ett fat eller tallrikar.
3
Lägg på skinka och strö över solrosfrön. Servera resten av dressingen vid sidan om.
Näringsvärde: Kcal 535, fett 35 g, kolhydrater 21 g, fibrer 10 g