Bönsallad med parmaskinka

Du behöver 1/2 vitlöksklyfta, pressad 1 msk vit balsamvinäger 1/2 dl creme fraiche 4 msk olivolja salt och nymalen svartpeppar 1 påse (150 g) blandad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 4 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 påse (150 g) blandad sallad
  • 150 g lättkokta haricots verts
  • 1 burk stora vita bönor (200 g), avrunna och sköljda
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (240 g), avrunna och sköljda
  • 200 g parmaskinka (eller andra charkuterier)
  • 2 msk rostade solrosfrön

Gör så här

1
Rör ihop vitlök, vinäger, creme fraiche, olivolja, salt och peppar till en dressing.

2
Lägg alla grönsaker i en bunke. Vänd ihop med hälften av dressingen och lägg upp på ett fat eller tallrikar.

3
Lägg på skinka och strö över solrosfrön. Servera resten av dressingen vid sidan om.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 535, fett 35 g, kolhydrater 21 g, fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top