Du behöver
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad 50–70 %
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 dl hasselnötter rostade
Garnering
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1,5 dl grädde
1 msk smör
Till servering
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
0,5 st apelsin rivet skal och saft
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och grovhacka chokladen. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
Vispa samman ägg och socker lätt. Rör ner smör och smält choklad i äggsmeten. Vänd ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Bred ut smeten i en liten fyrkantig form (cirka 24 x 24 centimeter), med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen cirka 20–25 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande lätt kladdig inuti.
Grovhacka mörk och ljus choklad och lägg ner i en bunke. Hetta upp grädden i en kastrull. Häll den varma grädden över chokladen och tillsätt smöret. Rör om tills chokladen smält.
Grovhacka nötterna. Garnera kakan med chokladkrämen och toppa med nötter. Låt kakan stelna i minst 15 minuter.
Vispa samman crème fraîche, grädde, florsocker, rivet apelsinskal och saft till en fluffig konsistens. Skär kakan i mindre bitar och servera med apelsinkrämen.
Kakan är väldigt god att äta i små bitar och blir nästan ännu bättre till nästa dag.