Caesarsallad med kycklingbitar

Du behöver 2 dl majonnäs 1 tsk dijonsenap 1 st vitlöksklyfta pressad 4 st sardeller 0.5 st citron färskpressad saft 1 dl Parmesan färskriven 0.5...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 4 st sardeller
  • 0.5 st citron färskpressad saft
  • 1 dl Parmesan färskriven
  • 0.5 tsk worcestershiresås
  • salt
  • svartpeppar
  • 140 g bacon
  • 4 skiva formbröd
  • 2 msk smör gärna klarifierat
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st kycklingfiléer stora
  • flingsalt
  • dragonblad plockade blad från en kvist
  • 2 kruka romansallad
  • 150 g cocktailtomater

Gör så här

1

Vispa ihop majonnäs, senap och vitlök. Mosa sardellerna fint med en gaffel och blanda ner i majonnäsen. Vispa i cit-ronsaften. Vänd ner parmesanen. Smaka av dressingen med worcestershiresås, salt och peppar. 

2

Stek baconskivorna knapriga i en torr stekpanna.

3

Kantskär brödskivorna och skär dem i små tärningar. Stek krutongerna i smöret under omrörning tills de får vacker färg, cirka 3 minuter.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i kycklingfiléerna och stek dem under lock 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock 5 minuter, eller tills kycklingfiléerna har en innertemperatur på 70 grader, kontrollera med stektermometer. Krydda med flingsalt. Strö över örtblad.

5

Ansa salladen och dela i blad. Servera salladsbladen med dressing, kyckling, bacon, krutonger och cocktailtomater.

6

Tips Klarifierat smör finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.


Kommentar:
Servera gärna caesar­dressingen i glas eller små skålar som dipp till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top