Du behöver
- 2 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 4 st sardeller
- 0.5 st citron färskpressad saft
- 1 dl Parmesan färskriven
- 0.5 tsk worcestershiresås
- salt
- svartpeppar
- 140 g bacon
- 4 skiva formbröd
- 2 msk smör gärna klarifierat
- 1 msk rapsolja
- 2 st kycklingfiléer stora
- flingsalt
- dragonblad plockade blad från en kvist
- 2 kruka romansallad
- 150 g cocktailtomater
Gör så här
Vispa ihop majonnäs, senap och vitlök. Mosa sardellerna fint med en gaffel och blanda ner i majonnäsen. Vispa i cit-ronsaften. Vänd ner parmesanen. Smaka av dressingen med worcestershiresås, salt och peppar.
Stek baconskivorna knapriga i en torr stekpanna.
Kantskär brödskivorna och skär dem i små tärningar. Stek krutongerna i smöret under omrörning tills de får vacker färg, cirka 3 minuter.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i kycklingfiléerna och stek dem under lock 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock 5 minuter, eller tills kycklingfiléerna har en innertemperatur på 70 grader, kontrollera med stektermometer. Krydda med flingsalt. Strö över örtblad.
Ansa salladen och dela i blad. Servera salladsbladen med dressing, kyckling, bacon, krutonger och cocktailtomater.
Tips Klarifierat smör finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Servera gärna caesardressingen i glas eller små skålar som dipp till salladen.