Chokladmousse med körsbär

Du behöver 100 g mörk choklad (ca 60 %) 2 msk vatten 1 msk smör rumsvarmt 3 st ägg medelstora 1 st körsbär eller i...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g mörk choklad (ca 60 %)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör rumsvarmt
  • 3 st ägg medelstora
  • 1 st körsbär eller i konjak
  • mörk choklad till dekoration

Gör så här

1
Bryt chokladen och smält försiktigt i mikro tillsammans med vattnet, 10 sekunder i taget, rör slät. Rör i smöret.

2
Separera äggen och rör ner gulorna i chokladen, en i taget.

3
Vispa äggvitorna styva i ren skål. Rör i en fjärdedel av vitorna i chokladen, och vänd sedan varsamt i resten, i omgångar.

4
Bottna fyra glas med körsbär och någon tesked av lagen, skeda chokladmoussen över, ställ kallt att stelna ett par timmar.

5
Hyvla över lite choklad vid servering. En klick vispad grädde smakar gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top