Chokladmousse med körsbär

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
10 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 100 g mörk choklad (ca 60 %)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 3 ägg, medelstora
  • 1 burk körsbär i rom eller i konjak
  • mörk choklad till dekoration

Gör så här

1
Bryt chokladen och smält försiktigt i mikro tillsammans med vattnet, 10 sekunder i taget, rör slät. Rör i smöret.
2
Separera äggen och rör ner gulorna i chokladen, en i taget.
3
Vispa äggvitorna styva i ren skål. Rör i en fjärdedel av vitorna i chokladen, och vänd sedan varsamt i resten, i omgångar.
4
Bottna fyra glas med körsbär och någon tesked av lagen, skeda chokladmoussen över, ställ kallt att stelna ett par timmar.
5
Hyvla över lite choklad vid servering. En klick vispad grädde smakar gott till.

Recept