Chokladpaj med bär

Du behöver 250 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 450 g choklad ljus eller mörk 2.5 dl grädde 1 msk maisenamjöl Till garnering kakao...

Tillagningstid: 40 minuter
8 bitar

Du behöver

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning

450 g choklad ljus eller mörk
2.5 dl grädde
1 msk maisenamjöl

Till garnering

kakao
färska bär t ex jordgubbar, hallon, blåbär

Gör så här

1

Bryt kexen i mindre bitar och finfördela dem i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör ihop tills allt blandas. Lägg blandningen i en pajform (cirka 22 centimeter i diameter) och tryck ut den så att den täcker botten och kanter. Ställ formen i frysen cirka 10 minuter.

2

Värm ugnen till 175 grader. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt kallna.

3

Hacka chokladen. Koka upp grädden i en släpplättstekpanna. Rör ut maisenan i 3 msk av den varma grädden i en kopp. Häll tillbaka maisena- och gräddblandningen i pannan och sjud upp under omrörning, använd gärna plastvisp. Lägg i chokladen och ta pannan från värmen. Låt stå cirka 3 minuter. Rör om tills chokladen smält och rör sedan choklad-smeten jämn och blank.

4

Häll chokladsmeten i pajskalet. Låt stelna i kylskåp minst 5 timmar, men gärna över natten.

5

Inför servering, sikta kakao över pajen och garnera med bär.


Kommentar:
Garnera pajen med säsongens fina bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top