Ciabattamacka med mozzarella

Du behöver 2 ciabattabröd 4 msk (citron)majonnäs 1/2 ask (50 g) rucola, sköljd 4 tomater 2 mozzarellor à ca 100 g 1/2 tsk svartpeppar 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 ciabattabröd
  • 4 msk (citron)majonnäs
  • 1/2 ask (50 g) rucola, sköljd
  • 4 tomater
  • 2 mozzarellor à ca 100 g
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 askar (à 125 g) makrill i tomat
  • 1/2 kruka basilika

Gör så här

1
1. Dela bröden på längden. Bred snittytorna med majonnäs. Fördela rucola på underdelarna.

2
2. Snitta tomaterna, kläm ur kärnorna, grovhacka tomatköttet och fördela ovanpå rucolabäddarna. Skiva mozzarellorna tunt och fördela dem utmed kanterna på bottnarna. Strö på peppar.

3
3. Fördela makrill med dess tomatsås utmed mitten på underdelarna. Garnera rikligt med färska basilikablad och lägg överdelarna ovanpå. Kläm ihop lätt och dela varje längd i två dubbelmackor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top