Citronpannacotta med citronfiléer

Du behöver 3 st gelatinblad 2 st citron 7.5 dl mellangrädde 0.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Garnityr: citron 2 tsk strösocker 2 st citron...


8 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 2 st citron
  • 7.5 dl mellangrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnityr:

citron
2 tsk strösocker
2 st citron
1 dl vatten + 3

Gör så här

1
Citronpannacotta:

2
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mellangrädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om, dra bort från värmen. Krama ur

3
gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt svalna och sedan stelna i kylskåp i minst 3 timmar.

4
Garnityr:

5
Skala citronerna med en vass kniv ända in till det saftiga köttet. Skär ut snygga klyftor, filéer, mellan hinnorna. Vänd dem i strösocker och toppa pannacottan med dessa före servering.

6
Extra garnityr om man vill:

7
Strimla skalet på två citroner med ett ciseleringsjärn. Koka dem i vatten och socker i 7–8 minuter. Slå bort lagen och låt de nu syltade skalen svalna. Servera dem tillsammans med klyftorna som topping på pannacottan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top