Creme Brulée den ultimata desserten

Du behöver 1 st vaniljstång 4 dl vispgrädde 1 dl mjölk 6 st äggulor 0.75 dl strösocker råsocker Gör så här 1 Dela vaniljstången på...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 st äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • råsocker

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Ge det hela ett uppkok, dra av och låt svalna i 15 minuter. Vispa äggulor och socker lätt. Ta bort vaniljstången och häll gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Fördela smeten i formar och grädda dem i ugnen, 100 grader varmluft, tills de stannat. Det tar 60–75 minuter. I vanlig ugn höjs värmen till 125 grader och formarna ställs i ett vattenbad i en långpanna. Så långt kan man förbereda, dagen innan om man vill.

2
Strö ett tunt lager råsocker över ytan när det är dags för servering. Puddingarna ska ha svalnat helt. Bränn med en gasolbrännare och servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top