Draget vildsvin – långlagat

Du behöver 900 g vildsvinskarré eller vildsvinsstek 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 2 st gula lökar skalade och klyftade 2 st vitlöksklyftor skalade och...

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 900 g vildsvinskarré eller vildsvinsstek
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 st gula lökar skalade och klyftade
  • 2 st vitlöksklyftor skalade och lätt krossade
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 ml BBQ-sås

Till servering:

tortillabröd grönsallad

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på drygt 100 grader. Putsa köttet och massera det med salt och peppar. Lägg det sedan i en ugnstålig gryta med lock tillsammans med lök och vitlök. Använd en lite mindre gryta, lagom stor för köttbiten. Häll på oljan och tillräckligt med BBQ-sås så att det täcker kött och lök. Vänd runt alltsammans lite och ställ in grytan i ugnen med locket på. Stek i 8–10 timmar eller tills köttet är helt mört.

2
2 Lyft köttet ur grytan och dra isär det med två gafflar. Är köttet klart går det lätt, annars behöver det steka i någon timme till. Ta bort och släng lökbitarna. Vänd ner det dragna köttet i såsen som är kvar.


Kommentar:
Tillagningstiden är 10 minuter + 8-10 timmar i ugn.
Vildsvin är ett miljövänligare och mustigare alternativ till den vanliga grisen i pulled pork.
Draget vildsvin behöver lång tid i ugnen, men kräver minimal arbetsinsats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top