Dragonsauterad kanin med lök och champinjoner

Du behöver 1 st kanin färsk, ca 1.8 kg 3 msk smör 1.5 tsk salt vitpeppar dragonvinäger 500 g steklök stora som steklökar 18 st...


6 portioner

Du behöver

  • 1 st kanin färsk, ca 1.8 kg
  • 3 msk smör
  • 1.5 tsk salt vitpeppar
  • dragonvinäger
  • 500 g steklök stora som steklökar
  • 18 st champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 750 g plommontomater (plommon)tomater
  • 2 dl vatten + 1
  • redning ca 3 msk ljus

Gör så här

1
Skölj kaninen väl under rinnande kallt vatten och torka av med kökspapper. Stycka den hela kaninen ungefär som en stor kyckling. Ta loss ývingarnaý (vars rätta namn är bog), ta loss låren och dela varje i två vid leden.

2
Dela ryggen rakt över i 3-4 cm breda bitar. Vik upp slaksidan (det tunna köttet från buken) om ryggbitarnas ovansida och bind om med snöre.

3
Bryn bitarna i smör i en vid gryta eller panna. Strö på salt och peppar. Häll över vinägern. Koka upp och bräsera (sjud) under lock cirka 30 minuter tills köttet är mört.

4
Skala steklökarna, och ansa champinjonerna. Stek dem gyllene och blanka i olja i stekpanna. Lägg dem därefter ovanpå köttbitarna i grytan och låt dem bräsera med tills köttet är färdigt.

5
Flå tomaterna och låt dem bli ljumma ovanpå köttet när det nästan är färdigt.

6
Lägg upp kött och grönsaker på ett generöst fat. Häll vatten, fond och ljus redning i grytan. Koka upp under vispning till simmig skysås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet på fatet och garnera med färska dragonblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top