Dumplings med färsfyllning

Du behöver 500 g vetemjöl 3 dl Ljummet vatten 0.5 dl vetemjöl till utbakning Fyllning: 500 g blandfärs 2 msk sesamolja 2 tsk strösocker 1...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g vetemjöl
  • 3 dl Ljummet vatten
  • 0.5 dl vetemjöl till utbakning

Fyllning:

500 g blandfärs
2 msk sesamolja
2 tsk strösocker
1 3/4 tsk salt
0.25 tsk peppar
500 g vitkål färsk eller kinakål, finstrimlad
2 st knipplökar hackade

Gör så här

1
Mät upp mjölet i en bunke. Häll på vattnet och knåda till en smidig deg (utan jäst). Låt vila övertäckt i 10 minuter.

2

3
Gör fylllningen under tiden: Mixa fort samman färs, sesamolja, socker, salt och peppar i matberedaren. Blanda ner finstrimlad kål och hackad lök i färsen.

4

5
Dela degen i tre–fyra lika stora delar, trilla ut till längder som delas i 50 lika stora bitar. Kavla bitarna till tunna runda kakor, cirka 8 cm i diameter. Kavla bitarna av en längd i taget, så att de inte torkar.

6

7
Klicka lite fyllning på varje rundel. Vik ihop varje rundel till en halvmåne och kläm väl ihop kanten med tumme och pekfinger, först på ena sidan, vänd och kläm även ihop från andra sidan.

8

9
Koka upp cirka 2 1/2 liter vatten med 2 tsk salt. Lägg i dumplingbitarna och koka dem under långsam omrörning så de inte klibbar ihop, cirka 6 minuter.

10

11
Ta upp dem med hålslev på en tallrik och håll dem ljumma till serveringsdags.

12

13
Lägg upp på ett fat med slakade kålstrimlor och servera med dipsås, till exempel köpt sötsur sås eller en sås på soja som smakas av med vinäger, sesamolja och bönpasta (eller med hackad vitlök och en aning strösocker).


Kommentar:
Tips! Frysta dumplingsplattor kan också köpas i välsorterade asiatiska butiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top