Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk margarin
  • 2 potatisar, fint tärnade
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1-2 köttbuljongtärningar
  • 2 tsk starkt paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm vitlökspulver
  • 1/2-1 tsk kummin (kan uteslutas)
  • 100 g köttfärs
  • salt
  • svartpeppar, gärna nymalen

Gör så här

1
1. Fräs löken med margarin i en gryta.
2
2. Tillsätt potatis, tomatpuré, vatten, buljong och kryddor. Koka under lock cirka tio minuter.
3
3. Smula ner köttfärsen och koka ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Servera soppan tillsammans med ett gott bröd.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept