Falukorv Stroganoff

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
16 röstande. Du har satt betyget 4.

Du behöver

  • 400 gram falukorv
  • 2 stycken gula lökar
  • 1.5 matskedar margarin eller smör
  • 1 matsked vetemjöl
  • 2 deciliter mjölk
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar mald
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 1 deciliter gräddfil
  • 2.5 matskedar hackad gräslök (eller persilja)

Gör så här

1
Skär korven i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i matfettet i stekpanna.
2
Strö över vetemjöl, rör om och blanda i mjölken, lite i taget så att det blir en tjock sås. Tillsätt salt, peppar och tomatpuré. Sjud det hela sakta på svag värme cirka 5 minuter. Rör i gräddfilen och värm - utan att koka - till lagom ättemperatur. Strö gräslök eller persilja över korven i sin sås. Servera med kokt ris, pressad potatis eller pasta (vid äggallergi - välj pasta som passar).

Recept // Fler korv & charkrecept