Färggrann kycklingsallad

Du behöver 1 (butiks)grillad eller stekt kall kyckling 150 g bacon strimlad isbergssallad 1 burk (340 g) majskorn 1 tärnad röd paprika 3 tomater, skurna...


4 portioner

Du behöver

  • 1 (butiks)grillad eller stekt kall kyckling
  • 150 g bacon
  • strimlad isbergssallad
  • 1 burk (340 g) majskorn
  • 1 tärnad röd paprika
  • 3 tomater, skurna i klyftor
  • 1/2 färsk gurka, finfördelad i stavar
  • Currysås:
  • 2-3 dl gräddfil eller crème fraîche
  • 1-3 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Skär kycklingen i stora, skinn- och benfria bitar.

2
2. Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem spröda. Ta upp och lägg på hushållspapper att kallna.

3
3. Bottna ett stort fat med isbergssallad. Lägg upp kycklingbitarna, majskorn med paprikatärningar, tomatklyftor och gurkstavar i grupper. Strö bacon över.

4
4. Blanda gräddfil eller crème fraîche med curry till lagom styrka och smaka av med salt och peppar. Servera salladen med currysåsen och kuvertbröd eller minibaguetter att bryta till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top