Du behöver
- 1 (butiks)grillad eller stekt kall kyckling
- 150 g bacon
- strimlad isbergssallad
- 1 burk (340 g) majskorn
- 1 tärnad röd paprika
- 3 tomater, skurna i klyftor
- 1/2 färsk gurka, finfördelad i stavar
- Currysås:
- 2-3 dl gräddfil eller crème fraîche
- 1-3 tsk curry
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
1. Skär kycklingen i stora, skinn- och benfria bitar.
2
2. Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem spröda. Ta upp och lägg på hushållspapper att kallna.
3
3. Bottna ett stort fat med isbergssallad. Lägg upp kycklingbitarna, majskorn med paprikatärningar, tomatklyftor och gurkstavar i grupper. Strö bacon över.
4
4. Blanda gräddfil eller crème fraîche med curry till lagom styrka och smaka av med salt och peppar. Servera salladen med currysåsen och kuvertbröd eller minibaguetter att bryta till.