Du behöver

  • 1 (butiks)grillad eller stekt kall kyckling
  • 150 g bacon
  • strimlad isbergssallad
  • 1 burk (340 g) majskorn
  • 1 tärnad röd paprika
  • 3 tomater, skurna i klyftor
  • 1/2 färsk gurka, finfördelad i stavar
  • Currysås:
  • 2-3 dl gräddfil eller crème fraîche
  • 1-3 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Skär kycklingen i stora, skinn- och benfria bitar.
2
2. Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem spröda. Ta upp och lägg på hushållspapper att kallna.
3
3. Bottna ett stort fat med isbergssallad. Lägg upp kycklingbitarna, majskorn med paprikatärningar, tomatklyftor och gurkstavar i grupper. Strö bacon över.
4
4. Blanda gräddfil eller crème fraîche med curry till lagom styrka och smaka av med salt och peppar. Servera salladen med currysåsen och kuvertbröd eller minibaguetter att bryta till.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept