Farmors lätta havrekex

Du behöver 1 l havregryn 5 dl mjölk 200 g smör 2 msk strösocker 2.5 dl vetemjöl 1.5 msk hjorthornssalt Gör så här Blötlägg havregrynen...


50 portioner

Du behöver

  • 1 l havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 200 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 msk hjorthornssalt

Gör så här

  1. Blötlägg havregrynen i mjölken en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält smöret och blanda med de blötlagda havregrynen. Blanda också i sockret.
  4. Blanda mjölet med hjorthornssaltet och rör ner det.
  5. Blanda allt till en smidig deg och tillsätt eventuellt mer mjöl om den är kladdig.
  6. Kavla ut den till en ganska tunn rektangulär kaka, ungefär som till kanelbullar.
  7. Ta ut runda kex med ett glas eller annat mått.
  8. Lägg dem efter hand på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top