Fetaostbiffar med grönsaker

Du behöver sås 2 dl Medelhavsyoghurt 1 st vitlöksklyfta riven citron finrivet 1 tsk rosmarin finhackad 2 msk olivolja salt och nymalen svartpeppar Fetaostbiffar 500...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • sås
  • 2 dl Medelhavsyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • citron finrivet
  • 1 tsk rosmarin finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Fetaostbiffar

500 g blandfärs
1 st ägg
6 bitar soltorkade tomater hackade
0.5 st gul lök riven
150 st fetaost riven eller smulad
0.5 tsk salt
svartpeppar nymalen
olivolja till stekning
grönsaker
1 st röd paprika
1 st paprika gul
1 st zucchini grön
3 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
2 msk bladpersilja strimlad

Till servering

potatisklyftor, rostade pumpakärnor rostade pumpakärnor

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

2
Biffar: Arbeta ihop färs, ägg, soltorkade tomater, lök, feta, salt och svartpeppar till en jämn smet. Forma biffar och stek dem på medelvärme i olivolja i 3–4 minuter på varje sida.

3
Grönsaker: Ansa och tärna paprikorna, tärna zucchinin. Fräs grönsakerna 2–3 minuter i het panna med olivolja, salta, peppra och skvätt över lite vinäger. Strö i persilja.

4
Servera med potatisklyftor och pumpakärnor som rostats en minut i torr het stekpanna och saltats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top