Filodegstrianglar med lök

Du behöver 6 st blad filodeg 4 msk smält smör ägg till pensling Fyllning: lökar ca 5 gula 4 st vitlöksklyftor olja 10 st oliver...


4 portioner

Du behöver

  • 6 st blad filodeg
  • 4 msk smält smör
  • ägg till pensling

Fyllning:

lökar ca 5 gula
4 st vitlöksklyftor
olja
10 st oliver svarta urkärnade
0.5 st tomat

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Börja med fyllningen: Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs löken mjuk i olja på svag värme tills den mjuknar och blir guldgul. Grovhacka oliverna och blanda i dem tillsammans med små bitar av tomater. Hetta upp och fräs någon minut. Låt fyllningen svalna.

3
Lägg ut ett filodegsblad, pensla med smält smör och lägg på nästa blad. Dela varje dubbelblad i 4 delar. Lägg på lökfyllning, pensla kanterna med vatten och vik ihop till rullar. Vik in ändarna ordentligt.

4
Pensla med vispat ägg och grädda mitt i ugnens tills de är guldgula. Servera ljumma direkt från ugnen – eller värm när de ska serveras.


Kommentar:
Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top