Fiskgryta med vitlök, saffran och aioli

Du behöver 1 st morot skuren i stavar 1 st fänkål skuren i 4 delar och tunt skivad 1 st gul lök hackad 1.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st morot skuren i stavar
  • 1 st fänkål skuren i 4 delar och tunt skivad
  • 1 st gul lök hackad
  • 1.5 st vitlöksklyftor finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 krm kajennpeppar
  • 0.5 st saffran kuvert
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 4 st potatis skivade i 1
  • torsk (400 g) tinad, skuren i bitar
  • 1 näve persilja färsk, hackad

Tillbehör:

aioli
dill
krydda eller rosmarin

Gör så här

1
Fräs grönsaker och lök i olivoljan utan att något tar färg.

2
Tillsätt kajennpeppar, saffran, vin, buljongtärning och vatten så att det täcker grönsaker och lök. Låt koka 5 minuter.

3
Tillsätt potatisen och låt koka vidare i 5 minuter.

4
Lägg i fisken och låt allt puttra vidare på svag värme 3-4 minuter eller tills fisken är klar.

5
Strö över persilja.


Kommentar:
Aioli med smak av apelsin:
Elvispa 1 äggula med 1 krm salt, 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk fransk senap. Tillsätt försiktigt 1 1/2 dl rapsolja lite i taget. Smaka av med 1 tsk rivet apelsinskal och 1 msk saft från apelsin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top