Du behöver
- 1 st morot skuren i stavar
- 1 st fänkål skuren i 4 delar och tunt skivad
- 1 st gul lök hackad
- 1.5 st vitlöksklyftor finhackade
- 3 msk olivolja
- 1.5 krm kajennpeppar
- 0.5 st saffran kuvert
- 1 dl vitt vin
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 l vatten
- 4 st potatis skivade i 1
- torsk (400 g) tinad, skuren i bitar
- 1 näve persilja färsk, hackad
Tillbehör:
aioli
dill
krydda eller rosmarin
Gör så här
1
Fräs grönsaker och lök i olivoljan utan att något tar färg.
2
Tillsätt kajennpeppar, saffran, vin, buljongtärning och vatten så att det täcker grönsaker och lök. Låt koka 5 minuter.
3
Tillsätt potatisen och låt koka vidare i 5 minuter.
4
Lägg i fisken och låt allt puttra vidare på svag värme 3-4 minuter eller tills fisken är klar.
5
Strö över persilja.
Aioli med smak av apelsin:
Elvispa 1 äggula med 1 krm salt, 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk fransk senap. Tillsätt försiktigt 1 1/2 dl rapsolja lite i taget. Smaka av med 1 tsk rivet apelsinskal och 1 msk saft från apelsin.