Du behöver

  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 2 msk smör
  • 5 dl tärnad rå/fryst potatis
  • 3 stjälkar selleri, tunt skivade
  • 2 stora morötter, tunt skivade
  • 1 lagerblad
  • 1 1/2 tsk salt, 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 paket (400 g) frysta blandade fisktärningar (Findus)
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl lättcreme fraiche med parmesan och vitlök
  • rivet citronskal

Gör så här

1
Fräs löken blank i smör i en kastrull. Lägg i rotsaker och selleri. Häll på 7 dl kokande vatten och koka upp.
2
Tillsätt lagerblad, salt och grovkrossad peppar. Koka 15 minuter tills potatisen är precis mjuk. Lägg i frysta fiskbitar, sjud 5 minuter.
3
När fisken är nästan färdig tillsätts mjölk och soppan värms till kokpunkten. Klicka creme fraiche i tallrikar, strö på citronskal. Servera med bröd och ost.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 515, Fett 26 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 6 g

Recept // Fler fiskrecept