Fläderpinnar med päron

Du behöver 2.5 dl flädersaft outspädd 4 dl vatten 0.5 st päron hårt Gör så här 1 Blanda flädersaft och vatten. Skiva päronet tunt, gärna...

Tillagningstid: 15 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 2.5 dl flädersaft outspädd
  • 4 dl vatten
  • 0.5 st päron hårt

Gör så här

1

Blanda flädersaft och vatten. Skiva päronet tunt, gärna med hjälp av en mandolin. Lägg en päronskiva i varje glassform. Häll på saften och ställ in formarna i frysen 1–2 timmar. 

2

Sätt i glasspinnar och låt glassen stå i frysen över natten. Ta ut formarna ur frysen. Spola hastigt ljummet vatten över dem och lossa glassarna.


Kommentar:
Konditor Elisabeth Johansson delar med sig av sina läckra glass­recept. Glasspinnar är lättgjorda och läskande. Dessutom är de lätta att variera med olika sorters saft och frukt eller bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top