Du behöver
- 100 g smör rumstempererat
- 1 msk kapris
- 4 st sardeller
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 tsk dijonsenap
- 1 msk gräslök finskuren
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 st fläskkotletter (med eller utan ben)
- smör till stekning
Gör så här
1
Lägg smöret i en skål. Hacka
2
kaprisen och sardellerna, riv vitlöken fint.
3
Blanda med smöret tillsammans med dijonsenap och gräslök.
4
Salta och peppra kotletterna och stek dem på medelvärme i smör och olja. 3 minuter på varje sida om det är benfritt och 4 om du har kotletter med ben. Ös ordentligt med fettet när du vänt dem.
5
Servera med smöret, pressad
6
potatis och en blandad sallad.
Till servering: pressad potatis och blandad sallad
Näringsvärde: Kcal 570, Fett 33 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 3 g