Fläskkotlett med pressad potatis

Av Måns Falk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
3 röstande. Du har satt betyget 1.

Du behöver

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 msk kapris
  • 4 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 fläskkotletter (med eller utan ben)
  • smör och rapsolja till stekning

Gör så här

1
Lägg smöret i en skål. Hacka
2
kaprisen och sardellerna, riv vit­löken fint.
3
Blanda med smöret tillsammans med dijonsenap och gräslök.
4
Salta och peppra kotletterna och stek dem på medelvärme i smör och olja. 3 minuter på varje sida om det är benfritt och 4 om du har kotletter med ben. Ös ordentligt med fettet när du vänt dem.
5
Servera med smöret, pressad
6
potatis och en blandad sallad.

Kommentar:
Till servering: pressad potatis och blandad sallad Näringsvärde: Kcal 570, Fett 33 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 3 g

Recept // Fler fläskköttrecept