Fransk ostomelett

Du behöver 2 st ägg 2.5 msk vatten mjölk eller grädde salt svartpeppar 1 tsk olja smör eller margarin 1.5 msk Parmesan eller grevéost Att...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2.5 msk vatten mjölk eller grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk olja smör eller margarin
  • 1.5 msk Parmesan eller grevéost

Att servera till:

1 st bifftomat
lök några skivor gul
0.5 st avokado
basilikablad några färska
balsamvinäger några droppar
1 tsk olivolja

Gör så här

1
Vispa samman ägg, vätska, salt och peppar, så att allt nätt och jämnt blandas.

2

3
Bryn matfettet i en liten stekpanna, gärna av teflontyp, så att omeletten lätt lossar.

4

5
Häll i omelettsmeten. Rör om med en plastgaffel vartefter att smeten stelnar. Fortsätt att röra försiktigt tills all smet stelnat. Strö till sist över osten och låt den smälta. Omeletten ska vara krämig på ytan och ha fin färg på undersidan när den är klar.


Kommentar:
Servera med tomatsallad och bröd. Välj bröd till som passar vid glutenintolerans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top