Du behöver

  • 1.5 liter köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 3 deciliter råa potatisstrimlor
  • 1 styck morot strimlad
  • 0.5 deciliter persiljeblad hackade
  • Frikadeller:

  • 100 gram nötfärs och 100 g fläskfärs eller 200 g blandfärs
  • 1 styck äggula
  • 1 matsked ströbröd
  • 0.5 deciliter kaffegrädde 12 % eller vatten
  • 1 matsked smör
  • 0.5 stycken lök fräses i smör
  • 0.5 teskedar salt och 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Koka upp buljongen (använd tärning, fond eller kokspad). Koka potatis- och morotsstrimlor knappt mjuka, 8-10 minuter.
2
Blanda ihop ingredienserna väl till frikadellerna. Rulla små, släta bullar och lägg dem på en tallrik. Släpp ner bullarna i den kokande soppan. Sjud 5-9 minuter tills bullarna är genomkokta. Smaka av soppan med salt och peppar. Strö slutligen i persilja.

Kommentar:
En estnisk rätt, komponerad av Milvi Kivistik från Peraküla nära Estlands Östersjökust. Klicka på länkarna för fler recept!


Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept