Du behöver

  • 1 1/2 liter kött- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl råa potatisstrimlor
  • 1 strimlad morot
  • 1/2 dl hackade persiljeblad
  • Frikadeller:
  • 100 g nötfärs och 100 g fläskfärs eller 200 g blandfärs
  • 1 äggula
  • 1 msk ströbröd
  • 1/2 dl kaffegrädde 12 % eller vatten
  • 1 msk smör
  • 1/2 riven gul lök, fräses i smör
  • 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Koka upp buljongen (använd tärning, fond eller kokspad). Koka potatis- och morotsstrimlor knappt mjuka, 8-10 minuter.
2
Blanda ihop ingredienserna väl till frikadellerna. Rulla små, släta bullar och lägg dem på en tallrik. Släpp ner bullarna i den kokande soppan. Sjud 5-9 minuter tills bullarna är genomkokta. Smaka av soppan med salt och peppar. Strö slutligen i persilja.

Kommentar:
En estnisk rätt, komponerad av Milvi Kivistik från Peraküla nära Estlands Östersjökust. Klicka på länkarna för fler recept!


Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept