Fylld rökt laxrulle och buljong

Du behöver ca 300 g rökt skivad lax 4 portioner basmatiris 2 grova morötter 120 g färsk broccoli 5 dl grönsaksbuljong 4 msk soja 2...


4 portioner

Du behöver

  • ca 300 g rökt skivad lax
  • 4 portioner basmatiris
  • 2 grova morötter
  • 120 g färsk broccoli
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk soja
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

1
1. Lägg laxskivorna (gravad duger också) som ett pussel till en lång rektangel på ett smörpapper, eller på plastfolie. Koka riset efter paketets anvisning.

2
2. Ansa morötterna, längsklyv dem till vardera fyra stavar. Skär broccolistjälken fri från buketterna. Klyv stjälken som ovan. Sjud gröna och orange stavar mjuka i grönsaksbuljongen under lock, cirka 5 minuter. Ta upp. Koka broccolibuketterna ett par minuter i buljongen.

3
3. Bred ut det nykokta riset i en sträng mitt på laxrektangeln. Lägg stavar av broccoli och morot längs mitten och täck med ris. Rulla in ris och stavar i laxen med hjälp av papper eller folie, så kompakt som möjligt. Låt stadga sig 5 minuter.

4
4. Lossa omslaget från laxrullen och skär den försiktigt i bitar. Lägg upp och servera med soja, blandad med nyriven pepparrot. Servera buljong och resterande grönsaksstavar samt broccolibuketter till.

5
Fruktsallad efteråt ger mer mättnad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top