Du behöver
- 1 st röd lök liten
- 50 g västerbottensost i bit
- 400 g salsiccia
- 1 msk olivolja
- 100 g smör
Örtig potatispuré
1 kg potatis
50 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
0,5 tsk salt
1 krm peppar
0,5 dl persilja
0,5 dl gräslök fint hackad
1 st rött äpple litet
Gör så här
Värm ugnen till 225 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplet i ganska tunna halvmånar. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skiva osten. Gör några snitt på snedden i varje korv och stoppa försiktigt i äpple, lök och ost. Stek i ugnen i cirka 10–15 minuter eller tills osten smält och korven är genomstekt.
Smält smöret i en kastrull på ganska hög värme, sänk sedan något och låt bubbla under omrörning tills det är gyllene och doftar nötigt. Häll upp i kanna.
Skala potatisen och koka den riktigt mjuk. Låt ånga av medan du värmer mjölk, grädde och smör i en kastrull. Pressa eller mosa potatisen. Vispa i gräddmjölk och salt. Smaka av med peppar och strö över örterna. Servera korven med puré, brynt smör och gröna ärtor.
Vill du ha mer stekyta på korven kan du bryna den innan du fyller den. Korta då ner tiden i ugnen med fem minuter.
Servera med gröna ärtor.