Du behöver
- 0,5 g saffran 1 kuvert
- smör och olja att steka i
- 200 g champinjoner
- 1 st vitlöksklyftor pressad
- salt
- 350 g potatis 3–4 stycken
- 2 dl vitt vin
- 2 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater gärna finkrossade
- 5 dl vatten
- 500 g laxfilé
- 2 st fiskbuljongtärning
- vitlöksmajonnäs Se recept här bredvid
- 2 st gul lök
Gör så här
Fräs lök och saffran i smör och olja.
Skiva champinjonerna och låt fräsa med. Tillsätt eventuellt mer olja om det behövs. Pressa i vitlöken och fräs ytterligare några minuter. Salta lätt.
Skala potatisen och skär i bitar. Tillsätt potatis och vin i svampfräset och låt puttra 3 minuter. Häll över allt i en gryta.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vatten och låt puttra i ytterligare 15 minuter.
Skär laxen i tärningar och lägg dem i grytan. Låt sjuda på svag värme i cirka 7 minuter tills laxen är genomlagad. Servera med en klick aioli eller gräddfil.
Saffran ger inte bara en djupare färg utan också ett smaklyft. Servera gärna med en bit bröd till.