God laxgryta med saffran

Du behöver 0,5 g saffran 1 kuvert smör och olja att steka i 200 g champinjoner 1 st vitlöksklyftor pressad salt 350 g potatis 3–4...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 g saffran 1 kuvert
  • smör och olja att steka i
  • 200 g champinjoner
  • 1 st vitlöksklyftor pressad
  • salt
  • 350 g potatis 3–4 stycken
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater gärna finkrossade
  • 5 dl vatten
  • 500 g laxfilé
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • vitlöksmajonnäs Se recept här bredvid
  • 2 st gul lök

Gör så här

1

Fräs lök och saffran i smör och olja.

2

Skiva champinjonerna och låt fräsa med. Tillsätt eventuellt mer olja om det behövs. Pressa i vitlöken och fräs ytterligare några minuter. Salta lätt.

3

Skala potatisen och skär i bitar. Tillsätt potatis och vin i svampfräset och låt puttra 3 minuter. Häll över allt i en gryta.

4

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vatten och låt puttra i ytterligare 15 minuter.

5

Skär laxen i tärningar och lägg dem i grytan. Låt sjuda på svag värme i cirka 7 minuter tills laxen är genomlagad. Servera med en klick aioli eller gräddfil.


Kommentar:
Saffran ger inte bara en djupare färg utan också ett smaklyft. Servera gärna med en bit bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top