Gorgonzola- och kronärtskockspizza

Du behöver 1 st pizzabotten Topping 0.5 st sats tomatsås 2.5 dl pizzaost riven 7 st kronärtskockor i bitar 75 g gorgonzolaost 0.5 st rödlök...

Tillagningstid: 120 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st pizzabotten

Topping

0.5 st sats tomatsås
2.5 dl pizzaost riven
7 st kronärtskockor i bitar
75 g gorgonzolaost
0.5 st rödlök i tunna ringar
1 st rosmarinkvist plockade blad
1 msk pinjenötter rostade

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en ugnsplåt.

2
Bred tomatsåsen på pizzan. Toppa med den rivna osten. Lägg på kronärtskockorna. För­dela gorgonzolan i små bitar mel­lan skockorna. Dra över pizzan med papperet på den heta plåten. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Toppa med lökringar, rosmarinblad och pinjenötter.


Kommentar:
Servera gärna med enkel pizzasallad på färsk kål och några bittra salladsblad smaksatt med vit balsamvinäger, salt och socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top