Gratinerad squash med kasslerfyllning

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
4 röstande. Du har satt betyget 4.

Du behöver

  • 2 medelstora squash, ca 750 g
  • 2 gula lökar
  • 4–5 tomater
  • 180 g strimlad rökt skinka
  • eller kassler
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl riven (gratäng)ost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Klyv squashen längsmed, gröp ur det mesta av fruktköttet med en sked. Hacka det. Pensla squashskalen med olja och baka dem mitt i ugnen cirka 10 minuter.
2
Skala och hacka lök, kläm kärnorna ur tomaterna och grovhacka fruktköttet. Fräs lök och skinka i olja, tillsätt tomat och squashhack och låt ljummas. Salta och peppra.
3
Fyll blandningen i squasskalen och strö på ost. Skruva upp ugnsvärmen till grill och grilla squashhalvorna till fin färg mitt i ugnen. Servera med kokt fullkornsris eller matvete och turkisk yoghurt.

Kommentar:
Näringsvärde Kcal 520 Fett 19 g Kolhydrater 60 g Fibrer 5 g

Recept // Fler fläskköttrecept