Grillad fylld lövbiff

Du behöver 8 st lövbiff salt svartpeppar 9 st soltorkade tomater 1 st mozzarellaost ca 125 g 16 st basilikablad stora Örtbearnaise: 0.5 st gul...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st lövbiff
  • salt
  • svartpeppar
  • 9 st soltorkade tomater
  • 1 st mozzarellaost ca 125 g
  • 16 st basilikablad stora

Örtbearnaise:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk vinäger
1 tsk dragon torkad
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk hackad persilja
2 dl crème fraîche

Gör så här

1
Gör först i ordning bearnaisesåsen, som gärna kan stå färdig i kylen och “dra”. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dem småkoka några minuter i vinägern. Blanda lökvinägern i en skål med dragon, salt, peppar, persilja och crème fraîche.

2
Salta och peppra på lövbiffarna. Finstrimla tomaterna och dela osten i åtta bitar. Fördela tomater och mozzarella på biffarna. Lägg på minst två stora färska basilikablad. Vik ihop och vik även in sidorna och fäst biffarna i sidorna med grillnålar, eller stora tandpetare. Grilla kort, bara någon minut på varje sida på riktigt het grill.

3
Servera med klyftpotatis, krispig isbergssallat och örtbearnaise.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top