Grunddeg småkakor

Du behöver 1 l vetemjöl (ca 600 g) 2 dl strösocker (170 g) 550 g smör 3 st äggulor vatten ev 0,5 dl Gör så...

Tillagningstid: 15 minuter
150 portioner

Du behöver

  • 1 l vetemjöl (ca 600 g)
  • 2 dl strösocker (170 g)
  • 550 g smör
  • 3 st äggulor
  • vatten ev 0,5 dl

Gör så här

1
I matberedare med knivar monterade:

2
Här ska smöret vara kallt, i kuber.Lägg hälften av alla ingredienser i matberedarens skål. Kör ihop till grova smulor. Droppa i vattnet genom tubröret och kör ihop tills det bildas en boll. Gör sedan likadant med resten av ingredienserna.

3

4
I degassistent med degblandare:

5
Väljer man detta alternativ ska smöret vara rumstempererat.

6
Lägg alla ingredienser i assistentens skål. Kör ihop till en jämn, smidig deg. Försök att knåda den så kort tid som möjligt, annars kan kakorna tappa sin sprödhet.

7

8
För hand

9
Lägg de torra ingredienserna på köksbänken eller bakbordet. Skär kallt smör i bitar och lägg dem och äggulor mitt i mjölet. Börja med att arbeta in mjölet i smöret, utifrån och in. Droppa i vattnet mot slutet för att få ihop degen bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top