Du behöver
- 1 l vetemjöl (ca 600 g)
- 2 dl strösocker (170 g)
- 550 g smör
- 3 st äggulor
- vatten ev 0,5 dl
Gör så här
1
I matberedare med knivar monterade:
2
Här ska smöret vara kallt, i kuber.Lägg hälften av alla ingredienser i matberedarens skål. Kör ihop till grova smulor. Droppa i vattnet genom tubröret och kör ihop tills det bildas en boll. Gör sedan likadant med resten av ingredienserna.
3
4
I degassistent med degblandare:
5
Väljer man detta alternativ ska smöret vara rumstempererat.
6
Lägg alla ingredienser i assistentens skål. Kör ihop till en jämn, smidig deg. Försök att knåda den så kort tid som möjligt, annars kan kakorna tappa sin sprödhet.
7
8
För hand
9
Lägg de torra ingredienserna på köksbänken eller bakbordet. Skär kallt smör i bitar och lägg dem och äggulor mitt i mjölet. Börja med att arbeta in mjölet i smöret, utifrån och in. Droppa i vattnet mot slutet för att få ihop degen bra.