Hallon- och rabarbermarmelad

Du behöver 1 l rabarber 1 l hallon 1 kg syltsocker Gör så här 1 Skölj och ansa rabarbern och skiva den tunt. 2 Koka...

Tillagningstid: 40 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 1 l rabarber
  • 1 l hallon
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

1
Skölj och ansa rabarbern och skiva den tunt.

2
Koka ihop rabarber och hallon i en vid kastrull tills rabarbern mjuknar, cirka 15 minuter. Häll i syltsocker och koka i ytterligare 3 minuter.

3
Ta bort skummet på ytan med en sked. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar.

4
Förvara mörkt och svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top