Du behöver

    Botten

  • 200 gram digestivekex
  • 1 styck ägg
  • Fyllning

  • 3 stycken gelatinblad
  • 3 deciliter hallon färska eller frysta och tinade
  • 4 deciliter crème fraîche
  • 1 deciliter strösocker
  • hallon färska eller frysta och tinade hallon till dekor

Gör så här

1
Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i i ett jämnt lager i små portionspajformar. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8–10 minuter eller tills bottnarna börjar få färg. Låt svalna lite.
2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Passera hallonen genom att pressa dem genom en sil för att bli av med kärnorna. Vispa ihop hallonpurén tillsammans med creme fraichen och strösockret i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och vispa ner dem i hallonsmeten. Blanda noggrant och fördela sedan smeten i pajformarna.
3
Låt svalna lite och sedan stelna i kylen i några timmar. Garnera med ett par hallon vid servering.

Recept // Fler frukt & bärrecept