Du behöver

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 blad gelatin
  • 3 dl (cirka 175 g) hallon, färska eller frysta och tinade
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Några färska eller frysta och tinade hallon till dekor

Gör så här

1
Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i i ett jämnt lager i små portionspajformar. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8–10 minuter eller tills bottnarna börjar få färg. Låt svalna lite.
2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Passera hallonen genom att pressa dem genom en sil för att bli av med kärnorna. Vispa ihop hallonpurén tillsammans med creme fraichen och strösockret i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och vispa ner dem i hallonsmeten. Blanda noggrant och fördela sedan smeten i pajformarna.
3
Låt svalna lite och sedan stelna i kylen i några timmar. Garnera med ett par hallon vid servering.

Recept // Fler frukt & bärrecept