Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 3-4 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • Till servering
  • florsocker
  • vaniljkesella, vispad grädde
  • eller glass

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna.
2
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.
3
Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter.
4
Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.
5
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används.
6
Låt pajerna svalna något.
7
Pudra över florsocker och servera hallonpajerna ljumma med vaniljkesella, vispad grädde eller glass.

Kommentar:
Tips! Den som inte tål gluten kan ersätta vetemjölet med samma mängd fin glutenfri mjölblandning som innehåller mjölk och minska bakpulvret till hälften. Receptet är provbakat med mjölmix från Finax.

Passar till:

Recept // Fler frukt & bärrecept