Halloumiburgare med enkel tsatsiki

Du behöver 1 st aubergine 1 st squash 2 st paprika olja till pensling salt peppar 1 st tomat stor 1 st lök liten gul...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 2 st paprika
  • olja till pensling
  • salt peppar
  • 1 st tomat stor
  • 1 st lök liten gul
  • 0.5 st gurka
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 st halloumiburgare (8 skivor)
  • 1.5 msk smör
  • 4 st hamburgerbröd
  • 50 g babyspenat

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär aubergine och zucchini i skivor. Dela, kärna ur och skär varje paprika i 4 bitar.

2
Pensla grönsakerna med oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg.

3
Skiva tomaten. Skala och skär löken i tunna ringar. Tärna gurkan.

4
Blanda yoghurt och vitlök. Vänd ner gurktärningarna.

5
Lägg ihop ostskivorna två och två, så att det blir fyra burgare. Klappa dem torra med hushållspapper.

6
Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek burgarna gyllengula i smöret, cirka 1 minut på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.

7
Lägg spenatblad, halloumiburgare, ugnsrostade grönsaker, tomatskivor och lökringar i hamburgerbröd, gärna grillade. Servera med tsatsiki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top