Du behöver
- 5 st gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 200 g vit choklad hackad
Till garnering
bär t ex björnbär eller hallon
1 msk vit choklad hyvlad
Gör så här
Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker, låt gelatinet svälla i vattnet i 5–8 minuter.
Blanda grädde, mjölk, florsocker och vaniljsocker i en kastrull. Låt blandningen precis sjuda upp.
Ta kastrullen från värmen. Ta upp och krama ur gelatinet, rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Rör i chokladen, så att den smälter. Låt svalna i rumstemperatur cirka 30 minuter.
Fördela gräddblandningen i portionsformar eller glas. Täck över och ställ i kylskåp att stelna 4–5 timmar, gärna över natten. Garnera med bär och hyvlad choklad.
Pannacotta är en lättlagad dessert som passar utmärkt att förbereda. Garnera den med färska eller frysta bär.