Härlig pannacotta med vit choklad

Du behöver 5 st gelatinblad 4 dl vispgrädde 3 dl mjölk 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 200 g vit choklad hackad Till garnering bär...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g vit choklad hackad

Till garnering

bär t ex björnbär eller hallon
1 msk vit choklad hyvlad

Gör så här

1

Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker, låt gelatinet svälla i vattnet i 5–8 minuter.

2

Blanda grädde, mjölk, florsocker och vaniljsocker i en kastrull. Låt blandningen precis sjuda upp. 

3

Ta kastrullen från värmen. Ta upp och krama ur gelatinet, rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Rör i chokladen, så att den smälter. Låt svalna i rumstemperatur cirka 30 minuter. 

4

Fördela gräddblandningen i portionsformar eller glas. Täck över och ställ i kylskåp att stelna 4–5 timmar, gärna över natten. Garnera med bär och hyvlad choklad. 


Kommentar:
Pannacotta är en lättlagad dessert som passar utmärkt att förbereda. Garnera den med färska eller frysta bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top