Honungsgrillade kycklinglårfiléer

Du behöver 600 g kycklinglårfilé 1 st påse färdig honungsmarinad Santa maria Gör så här 1 Ta bort överflödigt fett från kycklingköttet och lägg lårfiléerna...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 st påse färdig honungsmarinad Santa maria

Gör så här

1
Ta bort överflödigt fett från kycklingköttet och lägg lårfiléerna i en plastpåse. Häll på marinaden och blanda om ordentligt. Låt ligga en eller flera timmar i kylskåp.

2
Grilla på el- eller kolgrill tills köttet är helt genomstekt. Prova en bit genom att skära i det tjockaste partiet. Köttsaften ska vara helt klar och köttet ska se färdigt ut – inte rosa eller rött, för då måste det grilla en stund till.

3
Det fungerar även att grilla köttet inomhus under ugnens grillelement.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top