Huevos Rancheros

Du behöver 1 st rödlök tunt skivad 1 tsk strösocker 0.5 msk vitvinsvinäger salt Tomatsås: 1 tsk hel spiskummin 1 tsk hela korianderfrön 1 tsk...

Tillagningstid: 60 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök tunt skivad
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • salt

Tomatsås:

1 tsk hel spiskummin
1 tsk hela korianderfrön
1 tsk paprikapulver rökt
0.5 st gul lök finhackad
0.5 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 st röd chili urkärnad
2 msk olivolja
1 st burk krossade tomater
3 msk vatten
svartpeppar nymald
1.5 dl rapsolja eller solrosolja, neutral
4 st majstortilla små
0.5 st bönor burk svarta
1 st avokado tärnad
2 st ägg
4 msk crème fraîche
50 g fetaost
0.5 st kruka koriander
0.5 st lime

Gör så här

1
Blanda rödlöken med socker, vinäger och 1 krm salt. Låt stå minst 30 minuter.

2
Mortla kryddorna till tomatsåsen. Fräs lök, vitlök och chili med kryddorna i oljan. Tillsätt tomater och vatten. Låt puttra under lock cirka 15 minuter. Ta av locket och låt puttra ytterligare 5 minuter.

3
Smaka av med salt och peppar.

4
Värm oljan till 180 grader i en stekpanna. Fritera bröden så att de får färg och blir knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.

5
Häll av och skölj bönorna och blanda med avokadon.

6
Stek äggen frasiga i olja.

7
Lägg bröden lite omlott på en tallrik. Toppa det ena brödet med bönor, avokado och en klick crème fraiche. Toppa det andra med varm tomatsås och ägg.

8
Strö över fetaost och koriander. Servera med en limeklyfta.


Kommentar:
Receptet kommer från Ägg – recept och teknik av Tove Nilsson (Natur & Kultur).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top