Husets paté

Du behöver 1 st lök liten gul 1 st vitlöksklyfta 500 g nötfärs 1 st ägg 2 dl matlagningsgrädde 200 g leverpastej bakad 1.5 tsk...


1 portion

Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 200 g leverpastej bakad
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
  • 0.5 tsk rosmarin smulad

Garnityr:

gelé av 1 dl vatten, 1/2 dl vitt portvin, 1 tsk ljus soja och 1 1/2 blad gelatin
rosépeppar
lagerblad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa lök och vitlök. Tillsätt nötfärs, ägg, grädde, leverpastej och kryddor. Smörj en form, cirka 1 1/2 liter, och lägg färsen i den. Grädda patén cirka 1 timme. Ta ut och låt svalna.

2
Gör i ordning geléet. Garnera med lagerblad och pepparkorn uppe på patén och häll sedan över det halvstelnade geléet.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top