Ingefärspäron med flagad mandel

Av Charlotte Sjögren.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
1 röstande. Du har satt betyget 4.

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, det yttersta rivna skalet
  • och saften
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 (anjou)päron
  • 2–3 msk rostad flagad mandel

Gör så här

1
Koka upp en lag av vatten, socker, citronsaft och inge­fära, gärna i hög smal kastrull. Låt den sjuda 5 minuter.
2
Skala under tiden päronen med potatisskalare. Lägg ner i kokande lag och låt frukten sjuda sig knappt mjuk, det tar bara ett par minuter. Känn med sticka.
3
Ta upp färdig frukt med hål­slev och låt lagen stormkoka ihop 5 minuter till. Blanda i citronskal och servera lite lag till varje päron, samt knaprigt lättrostade mandelflagor.

Recept // Fler frukt & bärrecept