Ingefärspäron med flagad mandel

Du behöver 5 dl vatten 2 dl strösocker 1 st citron det yttersta rivna skalet och saften 1 msk ingefära riven färsk päron (anjou) 2.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 st citron det yttersta rivna skalet och saften
  • 1 msk ingefära riven färsk
  • päron (anjou)
  • 2.5 msk mandel rostad flagad

Gör så här

1
Koka upp en lag av vatten, socker, citronsaft och inge­fära, gärna i hög smal kastrull. Låt den sjuda 5 minuter.

2
Skala under tiden päronen med potatisskalare. Lägg ner i kokande lag och låt frukten sjuda sig knappt mjuk, det tar bara ett par minuter. Känn med sticka.

3
Ta upp färdig frukt med hål­slev och låt lagen stormkoka ihop 5 minuter till. Blanda i citronskal och servera lite lag till varje päron, samt knaprigt lättrostade mandelflagor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top