Inlagd aubergine

Du behöver 500 g aubergine skalad i centimetertjocka skivor lök en röd i skivor 1 st morot tunt skivad 0.5 dl äppelcidervinäger 1 msk askorbinsyra...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g aubergine skalad i centimetertjocka skivor
  • lök en röd i skivor
  • 1 st morot tunt skivad
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk askorbinsyra (för att inte auberginen ska mörkna)
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl strösocker eller råsocker
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk vitpeppar hel
  • 1 st lagerblad
  • 1 st dill knippe grovhackad

Gör så här

Blanda alla ingredienser utom dill i en bunke och låt stå en stund tills socker och salt hunnit smälta. Arbeta blandningen med händerna så att auberginebitarna mjuknar och tillräckligt med vätska bildas. Krama dem ordentligt. Tillsätt sist dillen och blanda om. Då man sedan pressar ihop blandningen ska vätskenivån ligga över alltsammans. Lägg på en tallrik och en liten tyngd. Förvara i kylen 1-2 dygn innan den ska ätas.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Susanna Lundbladhs julbord, specialkomponerat för jul.hemma.net. För fler recept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top