Inlagd rödlök med lagerblad

Du behöver 3 st rödlökar 1 dl ättiksprit 12 % 1.5 dl strösocker 2 dl vatten 1 tsk citronjuice pressad 8 st svartpepparkorn 2 st...

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion

Du behöver

  • 3 st rödlökar
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk citronjuice pressad
  • 8 st svartpepparkorn
  • 2 st lagerblad

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Det går också bra att skära den i tunna skivor.

2
Blanda ättika, socker, vatten och citronjuice. Rör eller vispa ordentligt till sockret löst upp sig. Rör ner peppar och lagerblad.

3
Lägg den hackade löken i en väl rengjord burk. Häll över lagen.

4
Löken är färdig att servera redan efter 30 minuter.


Kommentar:
Tips! Gör en stor sats, den här inläggningen är god till mycket, i salladen, på burgaren, till grillat… Eller som här på mörkt bröd med färskost

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top