Inlagd whiskysill

Du behöver 450 g sillfiléer urvattnade 1 st rödlök 1 st morot 5 st vitpepparkorn 12.5 st kryddpepparkorn 5.5 st lagerblad dill Whiskylag: 0.5 dl...


12 portioner

Du behöver

  • 450 g sillfiléer urvattnade
  • 1 st rödlök
  • 1 st morot
  • 5 st vitpepparkorn
  • 12.5 st kryddpepparkorn
  • 5.5 st lagerblad
  • dill

Whiskylag:

0.5 dl whisky
1.5 dl vatten
5 msk ättiksprit
5 msk socker

Gör så här

Skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär lök och morot i tunna skivor. Varva sill, grönsaker och kryddor i en väl rengjord glasburk. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna och tillsätt whiskyn. Häll sedan den kalla whiskylagen över sillen. Låt dra i minst tre dygn i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top