Inlagda kantareller

Du behöver 1 l kantareller små 1 l vatten 2 tsk salt 1 st gul lök Lag 1 dl ättiksprit 12 % 3 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 l kantareller små
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 st gul lök

Lag

1 dl ättiksprit 12 %
3 dl vatten
1.5 dl strösocker
2 tsk salt
10 st enbär stora
15 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad

Gör så här

1
Små kantareller blir vackrast eftersom de läggs in hela. Större kantareller bör delas. Koka upp vatten med salt, lägg i kantarellerna och förväll dem i 3–5 minuter från det att vattnet kokat upp igen. Häll kantarellerna i en sil och spola hastigt med kallvatten. Låt kallna.

2
Blanda ättiksprit, vatten, socker, salt och kryddor i en kastrull. Ge lagen ett uppkok och låt den kallna helt. Skiva löken och varva den med kantarellerna i en burk.

3
Häll över lagen med kryddorna. Sätt på tättslutande lock och förvara helst burken i kylskåp.

4
Hållbar i 2–3 månader. Smakar gott som tillbehör till rätter av vilt samt till skogsfågel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top