Läsar-recept

Irmas fläskfilé med grönpepparsås

Du behöver 500 g fläskfilé 0.5 tsk salt smör 1 msk oxfond 0.5 dl vatten 1 msk grönpeppar smulad 3 dl mellangrädde Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • smör
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk grönpeppar smulad
  • 3 dl mellangrädde

Gör så här

1
Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor. Salta och bryn skivorna. Lägg över dem i en ugnssäker form.

2

3
Vispa ur pannan med fond, vatten grönpeppar och grädde. Häll allt över köttet. Sätt in i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter.

4
Bjud grönsallad och klyftpotatis till rätten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top