Isterband med skånsk potatis

Du behöver 9 st potatis (800 g) 1 msk smör + 1 msk rapsolja 1 st gul lök hackad 1.5 msk kalvfond koncentrerad 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 st potatis (800 g)
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 1.5 msk kalvfond koncentrerad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja hackad
  • 4 st isterband à 150 g

Till servering

rödbetor inlagda

Gör så här

1
Stek potatisen nästan mjuk i smör och olja. Blanda ner löken och stek i ytterligare någon minut.

2
Tillsätt fond, grädden och den mindre mängden mjölk och låt den koka in. Späd med mjölk till krämig men inte rinnig konsistens, krydda med salt och peppar.

3
Snitta skinnet på isterbanden och stek dem i smör i 2–3 minuter runt om. Lägg på fat och efterstek

4
i ugnen 10 minuter i 175 grader.

5
Servera med den skånska potatisen och inlagda rödbetor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 576, Fett 30 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top