Italienska köttbullar med örter och vitlök

Du behöver 500 g lammfärs 500 g nötfärs (eller 1 kg lammfärs) 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 8 st soltorkade tomater 1 st...


10 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 500 g nötfärs (eller 1 kg lammfärs)
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 8 st soltorkade tomater
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl basilika hackad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • olivolja till stekning

Gör så här

1
Arbeta samman alla ingredienser till en jämn smet.

2
Rulla fina köttbullar och stek på medelgod värme i olivolja i 8–10 minuter. Dela en för att se att de är klara.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top