Du behöver
Deg:
5 dl mjölk
50 g jäst
1.5 dl strösocker
2 tsk kardemumma nystött
0.5 tsk salt
840 g vetemjöl (14 dl)
150 g smör rumsvarmt
Fyllning:
200 g sötmandel
1.5 dl strösocker
1.5 dl äppelmos
1 tsk kanel malen
6 dl vispgrädde
florsocker till pudring och eventuellt varm mjölk till servering
Tid: 45 minuter + tid för jäsning och gräddning
Tips! Om du vill förbereda dina semlor dagen innan kan du låta bullarna jäsa över natten i kylskåp. Ta sedan fram dem på morgonen och låt dem jäsa i rumstemperatur. Är du otålig kan du självklart använda det här receptet men grädda semlorna samma dag på vanligt vis.
Minska mängden fyllning om du inte vill fylla alla semmelbullarna på en gång.
Bullar som blir över går bra att frysa in