Kalljästa lussekatter

Du behöver 12.5 g jäst 100 g smör rumsvarmt 1 st saffran påse 0.5 tsk salt 1 dl russin 1 dl honung 2.5 dl mjölk...


20 portioner

Du behöver

  • 12.5 g jäst
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 st saffran påse
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 dl honung
  • 2.5 dl mjölk (gärna direkt från kylen)
  • mjöl till knådning

Till pynt:

ägg till pensling
pärlsocker
mandel ca 50 skållade och skalade

Gör så här

Smula jästen i det mjuka smöret och rör om. Fortsätt med resten av ingredienserna. Arbeta till en smidig deg. Utan jäsning, forma lussekatter som du vill ha dem. Låt jäsa under bakduk på bakplåtspappersklädd plåt. Bröden ska jäsa till dubbel storlek, det tar ungefär 2 timmar. Men det kan också ta längre tid. Under tiden blandar sig brödets smaker till angenämt resultat. Pensla bröden och garnera med pärlsocker och mandel. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top